Mindennapok

Tegnap este Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint koncerten jártam, már nem először. Mindig lenyűgöz ennek a lánynak a tisztasága mind emberileg, mind zeneileg. Úgy tud adni, hogy közben elvarázsol a hangjával és a sokszínűségével. Bálint pedig sziporkázó, virtuóz gitárszólóival vesz le a lábamról.

Duójuk zenei összhangja, profizmusa, a játékosságuk és az a lüktetés, amit adnak, szenzációs és magával ragadó! Büszke vagyok rá, hogy ilyen tehetségek élnek kis hazánkban és remélem, hogy az egyre sűrűsödő külföldi turnékkal csak a tehetségük fog szárnyra kapni!
Harcsa Veronika

Tegnap elrepítettek engem a Tündérkertbe, ahol kedves és gonosz manókkal egyaránt találkoztam….megérintett a magány, majd rám talált a szerelem. A maga szenvedélyével és szenvedésével, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint közvetítésében (koncertjük előtt Veronika a Tó zenekarral is fellépett).

Köszönöm Nektek ezt az élményt!


Egy kis információmorzsa kettőjükről:

Harcsa Veronika – generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb jazz énekese

  • 2008-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén, de korábban a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója is volt. 2005-ben alapította saját jazz zenekarát.
  • A 2007-es Budapest Fringe Fesztiválon elnyerte „A Fringe legjobb hangja” díjat. A 2009-es Fonogram díjátadón az év jazz-albuma a You Don’t Know It’s You lett.
  • 2010-ben a frissen megalakult Bin-Jip együttes énekesnője lett.
  • 2011-ben megjelent Lámpafény címmel a magyar költők verseit megzenésítő albuma.
  • 2013-ban jelent meg Gyémánt Bálinttal közös albuma, a Lifelover
(Forrás: hu.wikipedia.org)

Gyémánt Bálint – a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa

  • 2008-ban diplomát szerzett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén.
  • Gitározásában hallhatóak a különböző műfajokból szerzett technikai és zenei inspirációk. Több projektben is előszeretettel alkalmaz loopert, melynek használatát egészen egyedülálló színvonalra fejlesztette. Bálint nem trendkövető, hanem trendalakító karakter.
  • Harcsa Veronikával 2013-ban a Művészetek Palotája Hangversenytermében mutatták be a Lifelover című lemezüket, amely Japánban a Whereabout Records, Nyugat-Európában pedig a Traumton Records gondozásában jelent meg.
  • 2014-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium jazz-gitár tanára.
(Forrás: http://gyemantbalint.eu)

Gyerekkorom óta szeretek írni, de újságírás helyett vendéglátást és turizmust tanultam. Sajnos vagyis inkább szerencsére nem a közgazdász vonalon haladtam tovább, hanem az emberek felé fordultam és kis hazánk szálláshelyeit közvetítettem online. Majd a gyerekeim születésével figyelmem egyre inkább az egészség és női szépség felé fordult, elvégeztem a természetgyógyász képzést és reflexológiát tanultam. Blogomat szeretettel írom, mindabból a tudásból és tapasztalatból, amiket az évek alatt szereztem. Igyekszem újdonságokat és érdekességeket is mutatni, hogy lásd: az Élet milyen sokszínű és szép!