Nincs probléma – nincs igazgyöngy Mindennapok

A kagyló számomra egy csoda. Gyerekkoromban imádtam a folyóparton gyűjteni a kagylókat, később pedig a tengerparton. Igen, én képes vagyok órákig a parton guggolni és bíbelődni a homokban… Nézegetni a számtalan formájú és színű kagylót, melyek ugyan hasonlítanak egymásra, de mégsem ugyanazok.

Később egy pszichológustól tudtam meg, hogy a kagylókat használják terápiás célból, a páciens rejtett érzéseinek tükrözésére.

Azóta sokszor eszembe jut, hogy mi, emberek is tudunk “kagyló módjára” viselkedni: kinyílunk és bezárkózunk, (jó esetben) megszűrjük a táplálékot… de főleg: kívül a héj és belül a gyöngyházfényű héjba rejtett lágy test.

Megtanulhatnánk a kagyló reakcióját:

Bámulatra méltó, hogy egy olyan egyszerű élőlény, mint a kagyló, olyan csodákra képes, mint az igazgyöngy. Az emberek, ha irritálja őket valami, dühöngenek, morognak, csapkodnak. A kagyló egészen mást tesz. Ha idegen testecske kerül a belsejébe és irritálni kezdi, olyan anyagokat bocsát ki, ami csökkenti a kellemetlen súrlódást. Bevonja a sebesülést kiváltó testecskét, és csodák csodája, a kibocsátott anyag megszilárdul, és gyönyörűséges gyönggyé változik. Azoknak a kagylóknak, melyeket idegen testecske nem irritál, nincs problémája. Nincs probléma – nincs igazgyöngy.”
(M. Dale Baughman)

Kagylóból kirakott szív

Igen, azt hiszem, néha én is kagyló vagyok, és bezárom a héjamat. Aztán amikor már elég igazgyöngyöt “gyártottam”, én is elmondhatom: “Nincs probléma – nincs igazgyöngy.”


Gyerekkorom óta szeretek írni, de újságírás helyett vendéglátást és turizmust tanultam. Sajnos vagyis inkább szerencsére nem a közgazdász vonalon haladtam tovább, hanem az emberek felé fordultam és kis hazánk szálláshelyeit közvetítettem online. Majd a gyerekeim születésével figyelmem egyre inkább az egészség és női szépség felé fordult, elvégeztem a természetgyógyász képzést és reflexológiát tanultam. Blogomat szeretettel írom, mindabból a tudásból és tapasztalatból, amiket az évek alatt szereztem. Igyekszem újdonságokat és érdekességeket is mutatni, hogy lásd: az Élet milyen sokszínű és szép!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.