Szájápolás természetesen Kipróbáltam / Szépségápolás

Sok gyári készítmény kapható a boltok polcain, melyek szájápolásra hivatottak, ám én szeretnék veled megosztani néhány olyan természetes alapanyagot, melyekkel otthon pikk-pakk megoldhatod a szájfertőtlenítést. Ezek kipróbált, személyes meggyőződéssel ajánlott praktikák. Remélem, Neked is beválnak!


Szájfertőtlenítés kókuszolajjal

Egy speciális, ám roppant egyszerű módszerről van szó, amely a 21. század elején egyre népszerűbb. A lényege az, hogy különböző étkezési olajokkal, – amelyek közül a legjobban a kókuszolajat javaslom használni – öblögetjük a szánkat. Az angolul ’oil pulling’-nak – „olajos öblögetésnek” – nevezett terápia Indiában és Kínában több évezredes múltra tekint vissza.Kókuszdió

Éhgyomorra a legjobb elvégezni az öblögetést: 1 evőkanál kókuszolajat naponta, úgy 15-20 percig a szánkban tartunk, és folyamatosan átszűrjük fogainkon. Az öblögetés során így fertőtlenítjük és megtisztítjuk a baktériumok sokaságától szájüregünket. A kókuszolajat a művelet befejezése után semmiképpen se nyeljük le! A gyorsabb hatás érdekében naponta többször is elvégezhetjük az öblögetést.


A propolisz jótékony hatását is kiaknázhatjuk….

Közvetlenül a nyálkás részekre nem teszünk propolisz tinktúrát, mivel nagyon erős. Szájvizet használunk.

Szájvíz készítése: 50 ml-es pohárba teszünk igény szerint 1-5 ml propolisz tinktúrát és adjunk hozzá spropolisz-02ima vizet. A kapott oldatot használhatjuk a szájüreg fertőtlenítésére. Kóros esetekben 3 öblítés javasolt naponta.

Paradontózis esetén rövid időn belül elmarad a fogínyvérzés és a fogak stabilan visszailleszkednek a helyükre 1-2 hónap kezelés után.

Gyógyítja a szájnyálkahártyát, így afták esetén kiváló gyógyír, illetve fogínyvérzésre is alkalmazható.

(Néhány személy esetében a propolisz használata allergiás reakciót válthat ki, ezért a kúránk elkezdése előtt érdemes elvégeznünk egy tesztet néhány csepp propolisz külső vagy belső használatával. Ha jelentkeznek zavaró, gyulladásos tünetek, ne használják a propoliszos kezelést.)


Hozzászólások

  1. Feri hozzászólása: 2015 szeptember 14. - 7:30 de.

    Ez egy nagyon hasznos és jó cikk lett. :)

  2. Kovács Péter hozzászólása: 2015 szeptember 24. - 5:37 du.

    Makacs gyulladásokat meggyógyít ez a kezelés,sokan tanúsítják ezt.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.